Home / Bonbons maken 2

Bonbons maken 2

Chocolade smelten dat kan bijna iedereen wel. Het laten glanzen van chocolade, dat is een heel ander verhaal. Handmatig bonbons maken 7Heel veel mensen hebben het zelf thuis al eens geprobeerd. Vaak krijgt het hard geworden chocola een witte waas of wordt vaal en streperig. Om dit te voorkomen en een juiste hardheid van de chocolade te verkrijgen, moet de chocolade worden getempereerd. Tempereren betekent chocolade smelten en laten afkoelen om haar glanzend, glad en gelijkmatig van kleur te maken. Tijdens de workshop bonbons maken zal u dan ook leren hoe u de chocolade op temperatuur kunt brengen en zullen er diverse soorten bonbons, truffels en chocolaatjes worden gemaakt.

Deze workshop is een moeilijkheidsgraad hoger dan de workshop “bonbons maken 1”. Voor deelname is het dan ook wenselijk dat u wat meer ervaring in de keuken of op het gebied van chocolade heeft (u heeft bijvoorbeeld al eens een workshop chocolade gevolgd).

Programma

  • – Uitleg over de historie, het ontstaan van chocolade, de verschillende gereedschappen en benodigdheden voor de workshop en het tempereren van chocolade.
  • – Maken van een bonbonnière.
  • – Uitwerken van twee recepten (de recepten zijn een moeilijkheidsgraad hoger dan de recepten van workshop 1) in groepjes van twee personen. Dit kunnen recepten voor bonbons, truffels of chocolaatjes zijn. In principe werkt ieder groepje met verschillende recepten, waardoor aan het eind van de workshop de hele tafel gevuld kan worden met chocolade. Ook is het erg leuk om tussendoor bij elkaar te kijken, zodat er ook van elkaar geleerd kan worden.
  • – Als alle bonbons, truffels en chocolaatjes klaar zijn, worden de bonbonnières gevuld en feestelijk ingepakt. Na afloop mogen de gevulde bonbonnières vanzelfsprekend mee naar huis.

Kosten
€ 345,- voor een groep tot en met 8 personen (incl. koffie en thee)
Vanaf de 9e persoon € 40,- per persoon

Duur
Ongeveer 3 uur