Home / Workshop / Bonbons maken 1

Bonbons maken 1

Eindresultaat workshop bonbons makenChocolade heeft een bijzondere invloed op de mens. Bij het woord “chocolade” denkt men al gauw aan sensualiteit en passie. Al in de tijd van de Azteken, de uitvinders van de chocoladedrank, associeerde men het nuttigen van chocolade met passie en hartstocht. De Azteken noemden chocolade “het voedsel der goden” en gebruikten het onder anderen bij rituele handelingen. Tijdens de workshop “ bonbons maken ” zal u ook in aanraking komen met de sensualiteit en de passie van het werken met chocolade.

Programma workshop bonbons maken:
– Uitleg over de historie en het ontstaan van chocolade.
– Maken van een bonbonnière.
– Uitwerken van twee recepten in groepjes van twee personen. Dit kunnen recepten voor bonbons, truffels of chocolaatjes zijn. In principe werkt ieder groepje met verschillende recepten, waardoor aan het eind van de workshop de hele tafel gevuld kan worden met chocolade. Ook is het erg leuk om tussendoor bij elkaar te kijken, zodat er ook van elkaar geleerd kan worden.
– Als alle bonbons, truffels en chocolaatjes klaar zijn, worden de bonbonnières gevuld en feestelijk ingepakt.

Tijdens deze workshop wordt er gewerkt met puur en melk chocolade. Tussendoor is er natuurlijk tijd om uitgebreid te proeven. Na afloop mogen de gevulde bonbonnières vanzelfsprekend mee naar huis.

Kosten
€ 310,- voor een groep tot en met 8 personen (incl. koffie en thee)
Vanaf de 9e persoon € 35,- per persoon

Duur
Ongeveer 2,5 uur